House Plans With Atrium Voids That Bring In Natural Light

When designing a house there are a lot of factors to think about before jumping to the site to build the house. The little atrium voids are the big challenge. It is said that it is almost a common element to design a house atrium. It can void double functions by the various uses them fill. Designers have a lot of work to do when they are building an atrium.

At the anodized aluminum retro glass house is located in Santa Monica, California, the site of the 1992 school building designed by Frank Lloyd Wright. The house according to the plan was built according to the specs of Laz Lazaro & Mather. Unfortunately the house was totally destroyed by a fire in the adjacent lot, caused by the passing of a powerful storm, winds of 80 mph (85 km per km) onshore.

House Plans With Atrium Voids That Bring In Natural Light Photo 2

Frank Lloyd Wright Memorial Church as Built Contained by History

House Plans With Atrium Voids That Bring In Natural Light Photo 3

The award-winning school, the Los Angeles Times, listed the school, listed the school as the “work of the 20th century divided by multiple concurrent cesargrass winds.”

House Plans With Atrium Voids That Bring In Natural Light Photo 4

The crescent shaped site where the school and the school’s built structure overlap became an important local feature for Wright’s school. Constructed in 1942 and relaunched in 1955, the cottage successfully housed two thousand bookshelves that were arranged by the shape determined by the wasp’t changed until almost two hundred years ago.

In the Wright School, the cottage was built to house a library of 30 young children. The structure was then conceived to hold 5000 books and could also be a place for post cast artists. Today the cottage serves as the new headquarter for the Los Angeles County Museum of Art.

The Zinc House is a new type of post modern house which serves clients with a relaxed modernist look and a place to live. The curving steel frame wraps around the trusses of the trusses making them look like giant wooden beams. The facades are built with insulating materials which help keep the space cool.

The exterior design of the cottage is simple and yet full of surprises. The front door is built with perforated metal fencing creating a no slip entry. The residence is built with glass, glass and brick.

A balcony was built above the kids bedroom. It occupies a portion of the wall that visually connects the bedroom with the rest of the house and there are no windows yet this helps keep the space open and bright.

The house has various levels designed irregularly and with the same orientation. The front door is slanted and partially blends into the wall. It also has a corner opening that leads to the main staircase.

The floor is covered with microcement that adds a warm touch to the sleek wooden structure. The flooring is made of natural slate, which contrasts with the cement sheets used on the dividing walls and furniture legs.

On both floors the house was designed following a contemporary aesthetic and highlight the light design. A central suspended concrete staircase connects all areas. The furniture is minimalist, elegant and impressive. The dining area with a tall ceiling is very beautiful but visually challenging. The rest of the rooms are just as interesting and charmingly simple but have a strong, clean design.{found on archdaily and pics by Ossip van Duiven}.

Leave a Reply