White Interior Shutters By Cynthia Lynn Murasey

C Cynthia Lynn Murasey has created a series of white interiors shutters for the two millwork homes he established in 1981, that he also known for.

As careful as the shutters are, they tend to create an unattractive darkness. These shutters, which cover portions of the walls have railings for which the heavy wood can appear to rust. Tan beds, dress fittings and wallpaper have been rendered fragile by the print, and the timber cutts used in the design tend to work with the curvature of the built in furniture. The shutters do not have railings like the shutters above, as they are made of a less experienced blend of wood and cutts, but the strong timber makes a great contrast to the masonry shutters above.

White Interior Shutters By Cynthia Lynn Murasey Photo 2

However, the built-in shutters are quite tricky. On the other hand, that is starkly different from the ordinary. Because, as they say, “No matter how big or small a door is, there is always a way to open it up and add it.” To prevent a house from appearing any less spacious, the shutters should provide insulation for the outer spaces. To prevent this from happening, all the woodwork is designed to be the same colour as the interior shutters. This would add a warm tone to the room, which is generally rustic, cottage, and modern styles. Like the woodwork, the wood is not treated with any specific colour, so all the work will be the same throughout the house. The wooden planks used for the interior doors and for the sliding panels are lasted by a water country saat built around a pine tree, which also sets a better atmosphere for a home in the mountains.

White Interior Shutters By Cynthia Lynn Murasey Photo 3

The height of the roof and of the floors is very fitting for a mountain home. The exterior is covered with Finnish wood, while the interior is pine wood. The eaves on the whole two-storey house are three inches thick, and the walls are low, but they serve as eaves for the kitchen on the ground floor, living room, office and bedrooms on the upper level. All the floors have three-gauge metal’sFramelene steel” which is also used on the door, closets and some of the walls. The roof’s wood was actually treated with a double-layered solution, that according to the Japanese patent “only metallic will give temporary shading and ventilation on the outer layer”. That means that the wood is not as vulnerable as metal, but it is stronger, weather-resistant, and still a bit rustic.

And the interior’s wooden walls are continuing through to the roof, where a partial wall closes the bedroom and a bathroom inside. The building’s extension is created by the renovation of an already existing structure, and the aim of its extension was to keep its original style and geometrical shape while achieving a significantly bigger roof area for the entire house.

The house also has an inner courtyard, which plays an important role in the design process. In this space the designers were very careful with the layout, which is formed by two sets of folding glass doors which lead from one room to another through a bridge and then into a living room and an office.

The bamboo house is raised high above the ground in order to protect it from the hot western sun and to offer the inhabitants the beautiful views it seeks. tO id the folding doors, windows, as well as the main bedroom door, are made of glass and minimalist aluminum which ensure a strong connection with nature and with the walls inside.

The concept of “Casa Mag” appeals to many people, not only to the students who practice art in the garden but also to the elderly people who intend to use the house. It is a place which stands out by its nature, designed to provide them with a comfortable and unique experience every time they stay in there.{found on archdaily}

Leave a Reply